McKenzie: The unveiled East

Frederick Arthur McKenzie: The unveiled East (New York: Dutton, 1907)

• Digitized: Internet Archive (digitizing sponsor and book contributor: Princeton Theological Seminary Library)
  • No copy listed in Wiener China-Bibliographie

Anselm Desings […] Staatsfrage

[Anselm Desing:] Anselm Desings, Benedictinerordens Abbte in … Ensdorf Staatsfrage: Sind die Güter und Einkünfte der Geistlichkeit dem Staate schädlich oder nicht? : beantwortet und Lochstein und Neubergern entgegen gesetzt (München: bey Johann Nepomuck Fritz 1768-1769)

• Digitized: e-rara.ch (DOI: 10.3931/e-rara-46694) [both volumes]
  • Bibliographic reference: –
  • No copy listed in Wiener Chinabibliographie

For remarks on the situation in China („Sechstes Zeugniss. Das Vermögen der chinesischen Priesterschaft.„), see part 2 (Abhandlung von den Gütern und Einkünften der Geistlichkeit bey allen Nationen.), pp. 95-107.

哈爾濱傅家甸防疫撮影 Views of Harbin (Fuchiatien) taken during the Plague Epidemic, December 1910 – March 1911 (Shanghai: The Commercial Press, 1911)

• Digitized: Internet Archive (digitizing sponsor: Jisc and Wellcome Library; book contributor: Royal College of Physicians, London)
  • No copy listed in Wiener China-Bibliographie

Robert de Vaugondy: Partie orientale de l’Empire de Russie en Asie [map]

[Didier Robert de Vaugondy:] Partie orientale de l’Empire de Russie en Asie : où se trouvent les provinces de Jakuckskoy, Nerckzinskoy, Selinginskoy, Ilimskoy, Krasnojarskoy, Narimskoy, Jenisseiskoy, Mangajeiskoy, et les confins de la Tatarie chinoise. avec privilege, dressée, d’après les cartes de l’Atlas Russien par le Sr. Robert de Vaugondy, fils de Mr. Robert, géographe ord. du roy ([Paris]: [s.n.] 1750)

• Digitized: e-rara.ch (DOI: 10.3931/e-rara-30108)
  • Note: 1 Map on 2 leaves, copperplate, 46 x 58 cm. Scale: [Ca. 1:8 500 000] (E 65°40′-W 169°45’/N 77°43′-N 40°29′), map is part of G. & D. Robert de Vaugondy: Atlas universel (Paris 1757-1758)
  • No copy listed in Wiener Chinabibliographie

The map shows the northern part of China along the Sino-Russian border.

Li/Whiteside: Outlines of Chinese History

Li Ung Bing: Outlines of Chinese History; edited by Joseph Whiteside. With Coloured Maps and Illustrations (Shanghai: The Commercial Press, Limited, 1914)

Digitized: Internet Archive (digitizing sponsor: University of Toronto; book contributor: Robarts – University of Toronto) No copy listed in Wiener China-Bibliographie

Neuentdeckte Lackirkunst …

Neuentdeckte Lackirkunst Oder Gründliche Anweisung wie man nicht nur unterschiedliche bisher geheim gehaltene kostbare Lacke insonderheit den sogenannten Eisen- und raren weißen Lack ohne große Mühe und Unkosten verfertigen sondern auch den bis jetzo unbekannten Gummi Copal leichtlich und bald auflösen könne (Dreßden: bey Joh. Nicolaus Gerlach Wittwe und Sohn 1771)

Digitized: GDZ Bibliographic … → Continue reading

Lin: Chapters on China and Forestry

Dau-yang Lin: Chapters on China and Forestry (Shanghai: Commercial Press, Limited, 1916)

Digitized: Internet Archive (collection: Trinity College Library) No copy listed in Wiener China-Bibliographie

Bangel: Verzeichnis der hervorragenden Japan- und China-Sammlung des ehemaligen Kaiserlich Deutschen Generalkonsuls in Japan Herrn Dr. Schmidt-Leda † u.a.

Rudolf Bangel (ed.): Verzeichnis der hervorragenden Japan- und China-Sammlung des ehemaligen Kaiserlich Deutschen Generalkonsuls in Japan Herrn Dr. Schmidt-Leda † u.a.: Versteigerung in Frankfurt a. M. … (2): bestehend aus einer chronologischen Kollektion von Farbenholzschnitten aus der ältesten Zeit bis zur Mitte des XIX. Jahrhunderts und Arbeiten in Lack, Holz, Elfenbein, sowie Schwertzieraten: Versteigerung in … → Continue reading

League of Nations: Report of the Technical Agent of the Council on his mission in China

League of Nations, Council Committee on Technical Co-operation between the League of Nations and China: Report of the Technical Agent of the Council on his mission in China from the date of his appointment until April 1st, 1934 [signed: L. Rajchman] (Series of League of Nations Publications. General. 1934.1

Digitized: Internet Archive (collection: Trinity … → Continue reading