mac online slots for fun play ,

Archive for April, 2007

Conference: After Empire: Gender Bondaries as the Borders of Nations, 28.06.-30.06.07, Vilnius

Montag, April 30th, 2007

Date: 28.06.2007 – 30.06.2007
Where: Vilnius, Lithuania

The conference aims to explore the critical link between the ideas and practices of gender, on the one hand, and “nationbuilding” on the other, in Eastern/Central Europe and Eurasia.
We tend to focus on the dynamics of this relationship during two separate, but related periods. One is the time of the “awakening of nations”, which was finalized in the nation-states on the edges of the three Eurasian Empires after WWI, or “national” administrative units in the USSR. The second period, which started after 1989 (or 1991), also implies rethinking of the “national” and new nationbuilding in the post-communist space.

Einladung – Symposium: The Public in Question: The Politics of Artistic Practices, 04.-05.05.2007, Wien

Montag, April 30th, 2007

Zeit: 04.05.2007 – 05.05.2007
Ort: Akademie der bildenden Künste Wien, Schillerplatz 3, A – 1010 Wien, Raum M 13

Die „Öffentlichkeit“ steht heute verstärkt zur Debatte und der öffentliche Raum und Demokratisierungsprozesse scheinen zunehmend unter Beschuss zu geraten. Das Ziel dieses Symposiums ist es, zu erforschen, auf welche Weise ästhetische Strategien die öffentliche Sphäre in der Vergangenheit herausgefordert haben und auch zukünftig eine Rolle spielen werden.

Einladung – Vortrag: A Criminal Profile of the Acquaintance Rapist and Strategies for Prevention, 3. Mai 2007, Wien

Freitag, April 27th, 2007

Gastvortrag von Christopher Kilmartin, Ph.D

Rechtswissenschaftliche Fakultät der Universität Wien, Institut für Strafrecht und Kriminologie, Abteilung für Kriminologie

Zeit: Donnerstag, 3. Mai 2007, 17 Uhr c.t,
Ort: Hörsaal A, AAKH – Uni Campus, Hof 2, 1090 Wien

Christopher Kilmartin, Ph.D, is Professor of Psychology at the University of Mary Washington in Fredericksburg, Virginia, internationally-recognized expert on gender and violence prevention, Fulbright Distinguished Chair in Gender Studies University of Klagenfurt

CfP – Women and Work in Public History, 26-27.10.2007, Ottawa, Ontario (Canada)

Donnerstag, April 26th, 2007

Presented by the Canadian Association for Women’s Public History

Zeit: 26.-27. Oktober 2007
Ort: Ottawa, Canada
Deadline: 15. Juni, 2007

Building on the momentum generated by the October 31, 2006 workshop, „New Directions in Women’s Material Culture and Public History“, this conference seeks to address questions related to the study of women and public history in Canada. It will bring together museum professionals (from large and small institutions), public historians, public art historians, community groups, scholars, authors, genealogists, playwrights, actors, artists, archivists, students and others interested in exploring the theme of women and work in the public history context.

CFP: Women and radical religious movements in historical perspective, 02/03 2008, Lissabon (Portugal)

Session proposal ESSHC

Zeit: 27.02-01.03.2008
Ort: Lisbon, Portugal
Deadline: 01.05.2007

Ariadne Schmidt and Karin Hofmeester plan to organise a session for the ESSHC 2008 (Lisbon 27 February-1 March) focussing on the question why women join radical religious movements that aim at changing the existing social order drastically. Nowadays, if we think about these radical religious movements we think of fundamentalist Muslims or American evangelical Protestants. These, apparently male-dominated, movements attract(ed) large numbers of women. This seems surprising at first sight. Why would women support a movement that restrict their roles in the public sphere and impose on them the traditional role of mothers and housekeepers?

CfP – Gender – Macht – Veränderung, November 2007, Luxemburg

Mittwoch, April 25th, 2007

4. Internationaler und interdisziplinärer Workshop im Rahmen der Frauen- und Genderforschung an der Universität Luxemburg

Zeit: 26. bis zum 28. November 2007
Ort: Campus Walferdingen der Universität Luxemburg
Deadline: Montag, den 25. Juni 2007

Geschlechterverhältnisse als Ergebnis sozialer Konstruktionsprozesse, Veränderungen auf der zeitlichen Achse, differente und ähnliche Formen der Geschlechterverhältnisse bei Gruppen, die nach Alter, sozio-ökonomischem Status, ethnischer Zugehörigkeit, sexueller Orientierung unterschieden werden können, politische Geschlechterpolitiken, Bedeutung von Erziehung, Sozialisation und Bildung im Kontext der Konstruktion von Geschlechterverhältnissen, Macht- und Gewaltstrukturen in Geschlechterbeziehungen, normative Orientierungen hinsichtlich der Konstruktion von Geschlechterverhältnissen, alternative und innovative Formen des Zusammenlebens der Geschlechter, der Umgang von Frauen, Männern und allen anderen im Sinne demokratischer, solidarischer Strukturen, Lösungen zur Frage der Vereinbarkeit von Beruf und Privatleben sind einige der Aspekte, die debattiert werden sollen.

Diskussion – Arbeiten in EU-Projekten u. Migrantische Selbstorganisation und Arbeit, Wien, 30. April 07

Montag, 30. April, 19.00
Alles Equal!
Präsentation und Diskussion

Unter dem europäischen Sternenbanner existiert es sich „divers gemanagt“. Doch diese Situation entbehrt grundsätzlicher demokratischer Gleichheitsrechte.

Petja Dimitrova, Initiative Minderheiten
Vlatka Frketic, Peregrina